Shpëtim Idrizi thirrje grekëve: Nuk duam prona, duam ndjesë dhe atdheun tonë Çamërinë

PropellerAds

Shpëtim Idrizi në fjalën e tij gjatë protestës së organizuar sot në “Rrugën e Ambasadave” ka garantuar grekët se camët nuk duan prona, ata duan ndjesë dhe atdheun e tyre.
“Ne kërkojmë një falje të madhe publike për mijëra shqiptarë të Çamerisë që u vranë në shtëpitë e tyre, kërkojmë të kthehmi në vatrat tona. Nuk duam prona, duam atdheun tonë që është Çamëria. Ne duam që arvanitasit të shpallen minoritet etnik shqiptar. Dua t’i bëj një thirrje popullit grek dhe kryeminsitri grek: Ne nuk duim të ndryshojmë kufijtë por duam një ndjesë që të kemi mundësinë të falim, kërkojmë të jemi dy popup miq sepse ndryshe do të jemi për ta ndërgjeja e tyre e vrarë. I drejtohem i detyruar Presidentit të Greqisë, ai flet për të drejtat e njeriut kur ka përzënë të gjitha minotritet”, tha Idrizi.
 
Idrizi-Bashës, Ramës, Metës, Bushatit: E keni për detyrë t’i jepni shqiptarëve dinjitet
Idrizi ka kërkuar nga lideri i opozitës, Presidenti Meta, ministri Bushati dhe Kryeministri Rama që t’u rikthejnë shqiptarëve dinjitetin ndërsa ka theksuar se nga marrëveshja duhet të përfitojë edhe Shqipëria, jo vetëm Greqia.
“Për Ramën dhe Bushatin të vrarët në Shqipëri nuk janë njelloj me grekët? Jam i bindur dhe ja lë Zotit sepse ai do të tregohet më i drejtë se sa ky soj që janë gjallë. Jemi këtu të bindur që deti, toka, atdheu, varrezat nuk janë të pushtetarëve. Ne nuk mund të negociojmë integritetin e Shqipërisë, ne vetëm mund ta ruajmë me identitet dhe t’ia trashëgojmë brezave. Duam dialog dhe jo marrëveshje që zgjidh vetëm problemet e Greqisë. Çamëria është makthi i kokave të shtetërore të Greqisë. Basha, Meta, Rama, Bushati, e keni për detyrë t’i jepni shqiptarëve identitet”, tha Idrizi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *