Bukuroshja e Çamërisë që të lë pa frymë

PropellerAds

Kjo vajzë kaq e bukur, delikate, elegante është një nga vajzat e Çamërisë e fiksuar në foto në vitin 1873 nga Paskal Sebah. Ajo nuk e sheh në sy aparatin, sepse është një zonjë me nder dhe turpërohet qoftë nga vështrim i burrave të huaj, ani se ai po e sheh nëpërmjet aparatit.

Historiani Arben Llalla ka publikuar disa fotografi të shekullit XIX të fotografit Paskal Sebah, i cili nga babai ishte sirian katolik, kurse nga nëna ortodoks nga Armenia.

Më poshtë është një familje shqiptare nga Çamëria, po e vitit 1873, ndërsa dhe një foto e djalit të shtëpisë.

Dallohen qartë që të fotografuarit u përkasin dyerve të mëdha, ndërsa veshjet e tyre dhe zbukurimet flasin për origjinën e tyre bujare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *